Kummitytölläni oli tänään 1-vuotissyntymäpäivät.

Antamastani lahjakassista löytyi kesämekko ja edestä napitettava t-paita, jotka olivat kaupasta ostettuja. Lisäsin kassiin myös Laveran milk & honey -vartalovoidetta, jota vanhemmat voivat käyttää tytön kuivalle iholle. Käsitöistä tykkäävänä ihmisenä laitoin myös kaksi itse tehtyä juttua mukaan. Olin neulonut mintunvihreästä, pehmeästä langasta kaulahuivin sekä tehnyt käsin pehmokirjan.

Valitettavasti en muistanut kuvata lahjoja ennen niiden antamista.

Pehmokirjasta otin kuvia sen teon alkuvaiheessa, eli kuvat on joka aukeamalle tulleesta lorusta ja kuvasta. Pehmokirjaan tein punaiset kannet ja jokaisen sivun pohja oli eri värinen. Jokaiselle sivulle tuli jotakin tekstiä tai kuva.

Tekstit oli otettu lastenloruista tai muista vastaavista ja niitä sitten itse hiukan muokkasin. Tekstin kirjailin käsin farkkukankaalle, kirjoitus vei yllättävän paljon tilaa, joten jouduin tekstiä muokkailemaan vielä kirjailuvaiheessakin.

Kuviin olin ottanut mallit internetistä, muokkasin niitäkin itse. Kirjailin kuvien ääriviivat samalla lailla kuin tein kirjoituksetkin. Kuvatkin tein farkkukankaalle, se oli tosin vaaleanpunaista farkkua. Jokaisessa kuvassa oli siis jokin eläin. Eläimet saivat sitten värityksen kirjailemalla.

Lopputulos oli omasta mielestä ihan hyvä, vaikka ompelukoneen kanssa oltiinkin useaan otteeseen vähän eri mieltä asioista (puolaus ei meinannut toimia ja alalanka herjasi vähän väliä jostakin syystä..). Nätimpi lopputulos olisi tullut, jos olisi ollut täysin toimiva ompelukone, mutta pitää antaa hiukan anteeksi koneelle - onhan se jo monta vuotta vanhakin.

Toivottavasti kummityttö nauttii lahjastaan, tuskin häntä haittaa muutamat epäkohdat kirjassa :)

Tässä kuva, jossa näkyy kaikki tekstit ja kuvat kansia lukuun ottamatta.

Tekstit näkyvät melko huonosti, joten kirjoitan ne tähän vielä selvennykseksi.

KISSA - Ruoho maassa, lintu puussa, sadeheinä kissan suussa.

KOIRA - Kun kisu sanoo miau, koira sanoo hau hau.

PUPU - Pikku pupu loikki jäisen pihan poikki, korvia heilutteli, häntää keikutteli.

NALLE - Hunajan ystävä on nalle, mutta marjat maistuu paremmalle.

HIIRI - Jos hiiri on hiiri se pikkuinen on, jos hiiri on hiiri se suloinen on.